LOPARE: OSNOVCIMA I SREDNjOŠKOLCIMA BESPLATNE SEZONSKE KARTE ZA BAZENE


Odbornici Skupštine opštine Lopare podržali su danas odluku o odboravanju 25.000 KM za obezbjeđenje besplatnih sezonskih karata za bazene svim učenicima ove majevičke opštine.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da će iz lokalnog budžeta biti izdvojeno 25.000 KM za besplatne ulaznice za 903 učenika osnovnih i srednjih škola.

"Vlasnik novosagrađenih bazena u Loparama obezbijediće besplatan ulaz za svu djecu predškolskog uzrasta, tako da će svi mladi u Loparama imati besplatan ulaz na bazene", rekao je Savić novinarima.

Savić je naveo da su odbornici podržali i plan za projekat sportsko-rekreativnog centra "Busija" za koji je opština Lopare pronašla investitora.

"Podržan je izvještaj o izvršenju budžeta za 2018. godinu u iznosu 5,3 miliona KM, koji je donio dosta dobrih projekata u Loparama - 10 kilometara asfaltnih puteva, ulaganje u poljoprivredu, infrastrukturu, kao i podršku neformalnim grupama mladih", istakao je Savić.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić nakon sjednice je rekao da odluka o dođeli besplatnih sezonskih karata za bazen svim učenicima predstavlja i svojevrsnu podršku investitoru koji je sagradio bazene u ovoj majevičkoj opštini.

"Investitor je naš sugrađanin koji živi i radi u Švajcarskoj, a bazeni će doprinijeti da mladi budu posvećeni plivanju i zdravom životu", naveo je Ristić.